Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak het vruchtvlees van de pompoen in een ingeboterd vel alluminiumfolie en gaar de pompoen in circa 30 minuten in de oven.
-Pureer de pompoen en mix er de eieren, zout, de bloem en het vierkruidenpoeder door.
-Verhit de frituurpan met olie op 180 graden.
-Test één beignet uit in de frituurpan om de grootte en de gaartijd vast te stellen.
-Lepel telkens 4 à 5 balletjes van het beslag in de hete olie en draai ze om wanneer de onderkant goudbruin is. Laat ze nog even verder bakken tot ze gelijkmatig gekleurd zijn en schep vervolgens uit de frituurpan.
SERVEREN:
Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met bloemsuiker en kaneel. Dien meteen op.
-Pureer de pompoen en mix er de eieren, zout, de bloem en het vierkruidenpoeder door.
-Verhit de frituurpan met olie op 180 graden.
-Test één beignet uit in de frituurpan om de grootte en de gaartijd vast te stellen.
-Lepel telkens 4 à 5 balletjes van het beslag in de hete olie en draai ze om wanneer de onderkant goudbruin is. Laat ze nog even verder bakken tot ze gelijkmatig gekleurd zijn en schep vervolgens uit de frituurpan.
SERVEREN:
Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met bloemsuiker en kaneel. Dien meteen op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere oliebollen van pompoen...een prima idee voor Halloween !
Ingrediënten
550 g pompoenvruchtvlees in stukken
240 gr zelfrijzende bloem
2 gr zout
2 eieren, losgeklopt
1 el vierkruidenpoeder (speculaaskruiden)
bloemsuiker - kaneel
240 gr zelfrijzende bloem
2 gr zout
2 eieren, losgeklopt
1 el vierkruidenpoeder (speculaaskruiden)
bloemsuiker - kaneel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1454903
Homepage ID
1090993
Teller
413
Bron
chef = Philippe Van den Bulck
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid