Horrorcake met dode vingers (Halloween)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/30/2016 - 20:28
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden.

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en voeg ze een voor een toe in een ruime kom. Ik heb een standmixer gebruikt maar een normale handmixer lukt uiteraard ook. Voeg het volgende ie pas toe als je eerste ei volledig is opgenomen. Doe als laatste de kirsch erbij. Drie eetlepels versterkt de smaak wat meer.


Doe de chocoladenibs er pas op het laatst bij en spatel de amarenenkersen voorzichtig door het beslag.

Zorg dat de kersen goed droog zijn en dat je ze even bebloemd, dit voorkomt zakken. Wat je ook kan doen is eerst een laag beslag in je vorm doen , dan een deel van de kersen verdelen, daarna weer een slaag beslag en een laag kersen en dan nog een klein laagje beslag . Dan krijg je een hel ander effect.


Vul de vorm 2/3. Niet helemaal tot de rand, want dan stroomt ie over.

Bak hem in ongeveer 65 minuten af op 160 graden. Een en ander afhankelijk van je oven.


Laat na de baktijd je cake 20 minuten afkoelen in de vorm.

Maak intussen je glazuur, doe dit als volgt, 2 eetlepels poedersuiker en dan 1 lepel water. Schat zelf in hoeveel jewil hebben maar houd 2 op 1 aan, dan word je glazuur mooi. Voeg wat kleurstof toe, en maak het zo rood als je wilt.

Keer na de afkoeltijd de vorm om, laat nog even staan en brand dan de glazuurlaag met een lepel aan. Laat hem rustig sijpelen, dat geeft een nog enger effect.

Om het geheel af te maken plaats je wat dode vingerkoekjes in de kathedraal en breng je wat glazuur aan op het bord waar de kathedraal of je tulband op staat.

Succes met bakken en eet smakelijk. Happy Halloween!
Afbeelding
Horrorcake met dode vingers  (Halloween)
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afgelopen week maakte ik voor een bestelling al wat dode vinger koekjes . En dit weekend  bedacht ik dat ik nog een mooie vorm had liggen om een enge cake te kunnen maken, de Horrorcake .  Geheel eigen recept, gevuld met kirsch, amarenen en choconibs. Warme smaken en zeker leuk voor Halloween!
Ingrediënten
Ik geef in dit recept de ingrediënten voor de cake, mijn recept voor de dode vingerkoekjes heb ik ook geplaatst onder mijn recepten. .

horrorcake

300 gr suiker
300 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr boter
6 eieren maat m
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
200 gr. amarenenkersen, goed uitgelekt en bebloemd (evt. gewone kersen uit pot)
100 gr. chocolade nibs

2 a 3 eetlepels kirsch

Poedersuiker en kleurstof voor het glazuur
Hulpmiddelen & keukengerei
Nordic ware tulband vorm, kathedraal of iets van gelijke grootte
Leuke tips
Õp de foto zie je mijn dode vinger koekjes. Dit recept staat tussen mijn andere recepten. Erg leuk om je tulband cake op deze manier te presenteren. Luguber lekker!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1447479
Homepage ID
2254175
Teller
158
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
moniquebvg
Gelegenheid