Pompoensoep met Mango-Chutney

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/2015 - 13:18
Bereidingswijze
Stap 1: Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de dradige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
Stap 2: Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gemer en Curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken. Roer af en toe.
Stap 3: Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zoetige combi van pompoen en chutney doet het goed in deze heerlijke maaltijdsoep. De curry geeft een pittige Indiase twist.
Ingrediƫnten
- 1 pompoen
- 1 ui
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 1 1/2 el curry madras (specerijenmengsel by Jonnie Boer)
- 2 groentebouillontabeltten
- 4 el zure room
- 4 el mangochutney (Patak's)
- 1 1/2 liter water
Hulpmiddelen & keukengerei
- Soeppan
- Staafmixer
Leuke tips
Tip: Lekker met een tosti met kaas.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1437411
Homepage ID
2020324
Teller
1098
Bron
Allerhande, oktober 2015
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
mobiel_1328351357
Gelegenheid