Bereidingswijze
Doe .Boter, suiker, ei en vanille-extract in een kom en meng deze met een electrische mixer. Voeg geleidelijk de bloem toe en een theel. bakpoeder plus theel. zout. Blijf mixen tot het een goed samenhangend deeg word. Kneed nog wat na met je hand. . Dek de kom af met plastic folie en laat 20-30 minuten in de koelkast koud l worden.
Verwarm de.oven voor op 160°C Leg een bakpapiertje op je bakplaat
Haal het deeg in kleine porties uit de koelkast omdat deze snel te warm word om goed te kunnen vormen. Neem bolletjes deeg ter grootte van een theelepel en rol deze op een stukje bakpapier uit tot een vinger. Mag redelijk dun zijn, aangezien het nog wat dikker word met bakken. . Als je vinger naar wens is druk dan voorzichtig 2 deukjes in de vinger en vorm weer een beetje. Neem een mesje en maak knokkels in de vingers. . Neem een amandel en druk deze in een uiteinde van de vinger. Dit is de nagel.
Bak de koekjes ongeveer in 20 minuten af in de oven.
Maak intussen je glazuur
Neem hierna de vingers uit de oven en haal de amandel van de vinger af. Breng wat roodkleurig glazuur aan en druk de nagel dan weer terug op zijn plaats. Het glazuur zal wat uitlopen.
Veeg met bijv. een bakkwastje wat cacaopoeder uit over de vingers, vooral over de knokkels. Geeft een wat ouder effect . Gebruik echt maar een klein beetje.
Als de koekjes wat afgekoeld zijn (niet helemaal) doop je het uiteinde in de glazuur, zodat het lijkt of de vingers afgerukt zijn....
Om het helemaal af te maken ook nog wat glazuur over de
Verwarm de.oven voor op 160°C Leg een bakpapiertje op je bakplaat
Haal het deeg in kleine porties uit de koelkast omdat deze snel te warm word om goed te kunnen vormen. Neem bolletjes deeg ter grootte van een theelepel en rol deze op een stukje bakpapier uit tot een vinger. Mag redelijk dun zijn, aangezien het nog wat dikker word met bakken. . Als je vinger naar wens is druk dan voorzichtig 2 deukjes in de vinger en vorm weer een beetje. Neem een mesje en maak knokkels in de vingers. . Neem een amandel en druk deze in een uiteinde van de vinger. Dit is de nagel.
Bak de koekjes ongeveer in 20 minuten af in de oven.
Maak intussen je glazuur
Neem hierna de vingers uit de oven en haal de amandel van de vinger af. Breng wat roodkleurig glazuur aan en druk de nagel dan weer terug op zijn plaats. Het glazuur zal wat uitlopen.
Veeg met bijv. een bakkwastje wat cacaopoeder uit over de vingers, vooral over de knokkels. Geeft een wat ouder effect . Gebruik echt maar een klein beetje.
Als de koekjes wat afgekoeld zijn (niet helemaal) doop je het uiteinde in de glazuur, zodat het lijkt of de vingers afgerukt zijn....
Om het helemaal af te maken ook nog wat glazuur over de
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Enge dode vingerkoekjes, door de amandel erop vond ik ze zelf harstikke echt eruit zien haha
Ingrediënten
Ingrediënten
225 gr zachte boter
125 gr (witte basterd)suiker
1 ei
1 tl vanille-extract
350 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
100 gr hele amandelen
Wat cacao poeder
glazuur
100 gr poedersuiker en 1 a 2 eetlepels water
Rode voedingskleurstof
225 gr zachte boter
125 gr (witte basterd)suiker
1 ei
1 tl vanille-extract
350 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
100 gr hele amandelen
Wat cacao poeder
glazuur
100 gr poedersuiker en 1 a 2 eetlepels water
Rode voedingskleurstof
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier, bakkwastje , mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1436473
Homepage ID
2254175
Teller
2345
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid