Bereidingswijze
Schil de appelen, snij ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Snij vruchtvlees in blokjes. Snij ook pompoen in blokjes of rasp hem grof. Stoof de appelen met de pompen in ongeveer 15 minuten tot moes, voeg eventueel een klein scheutje water toe. Laat afkoelen. Mix met het maïszetmeel tot een fijne puree.
Verwarm de oven voor 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Smet de boter op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Hak de walnoten grof.
Klop de eieren romig met de rietsuiker. Meng er het bloemmengsel, de melk en de gesmolten boter door. Voeg als laatste het appelpompoenmengsel en de helft van de gehakte noten toe.
Giet het beslag in de bakvorm. Bestrooi met de rest van de gehakte noten. Zet ongeveer 45 minuten in de oven.
Laat 15 minuten rusten op een rooster. Ontvorm de cake en laat verder afkoelen op het rooster
Bestrooi met bloemsuiker en serveer koud.
Verwarm de oven voor 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Smet de boter op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Hak de walnoten grof.
Klop de eieren romig met de rietsuiker. Meng er het bloemmengsel, de melk en de gesmolten boter door. Voeg als laatste het appelpompoenmengsel en de helft van de gehakte noten toe.
Giet het beslag in de bakvorm. Bestrooi met de rest van de gehakte noten. Zet ongeveer 45 minuten in de oven.
Laat 15 minuten rusten op een rooster. Ontvorm de cake en laat verder afkoelen op het rooster
Bestrooi met bloemsuiker en serveer koud.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn mama is verzot op pompoen! Dan is het ook fijn om tijdens de herfstperiode op zoek te gaan (in mijn ogen) naar onbekende recepten met pompoen. Want je kan het zo gek niet bedenken, maar met pompoen is van alles te doen! 1001 recepten van soepjes tot dessertjes :D
Over de jaren heen heb ik al verschillende pompoensoepjes gemaakt. (zie soepjes album) en heb ook al eens pompoenmuffins met spekjes gemaakt, is ideaal als voorgerechtje! (zie website Libelle lekker voor het receptje)
Deze keer heb ik mij gewaagd aan appel-pompoencakejes met noten (wie wil kan het ook zonder noten bakken! ;) ) En was verrassend lekker! Ik weet wat bakken als mijn mama eens op de koffie komt! ^_^
Over de jaren heen heb ik al verschillende pompoensoepjes gemaakt. (zie soepjes album) en heb ook al eens pompoenmuffins met spekjes gemaakt, is ideaal als voorgerechtje! (zie website Libelle lekker voor het receptje)
Deze keer heb ik mij gewaagd aan appel-pompoencakejes met noten (wie wil kan het ook zonder noten bakken! ;) ) En was verrassend lekker! Ik weet wat bakken als mijn mama eens op de koffie komt! ^_^
Ingrediënten
250 g pompoen, schoongemaakt
2 appelen, liefst cox orange
2 el maïszetmeel
100 g boter
200 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 kl speculaaskruiden
50 g walnoten
4 eieren
180 g bruine rietsuiker
100 ml volle melk
bloemsuiker
2 appelen, liefst cox orange
2 el maïszetmeel
100 g boter
200 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 kl speculaaskruiden
50 g walnoten
4 eieren
180 g bruine rietsuiker
100 ml volle melk
bloemsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm
Leuke tips
Lekker gebakje tijdens Halloween!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1436359
Homepage ID
2065760
Teller
305
Bron
Libelle lekker! Boekje – Herfsttopper pompoen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid