Bereidingswijze
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hou enkele kastanjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn. Spoel en halveer de paprika, snij hem in heel kleine blokjes.
Fruit de sjalot en de knoflook glazig in een likje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie en wat glazig worden. Blus met de wijn. Giet er bouillon bij tot de rijst net onderstaat.
Roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon toe. Ga zo door tot ongeveer alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
Schep de gehakte kastanjes en paprikablokjes door de rijst en warm nog even goed door. Roer er tot slot de verse kruiden, parmezaan en room door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de risotto in warme borden, werk af met de apart gehouden kastanjes en serveer meteen.
Fruit de sjalot en de knoflook glazig in een likje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie en wat glazig worden. Blus met de wijn. Giet er bouillon bij tot de rijst net onderstaat.
Roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon toe. Ga zo door tot ongeveer alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
Schep de gehakte kastanjes en paprikablokjes door de rijst en warm nog even goed door. Roer er tot slot de verse kruiden, parmezaan en room door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de risotto in warme borden, werk af met de apart gehouden kastanjes en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er zijn altijd wel ingrediƫnten die mij nieuwsgierig maken!
Vorig jaar heb ik voor het eerst kastanjemuffins gebakken en die waren zo lekker! Dat ik onlangs terug dacht aan koken met kastanjes!
Ik vond dit risotto recept met kastanjes op de website van Libelle lekker! Mijn menig over dit recept?
Wel dit gerechtje is overheerlijk!!!! <3 <3
Vorig jaar heb ik voor het eerst kastanjemuffins gebakken en die waren zo lekker! Dat ik onlangs terug dacht aan koken met kastanjes!
Ik vond dit risotto recept met kastanjes op de website van Libelle lekker! Mijn menig over dit recept?
Wel dit gerechtje is overheerlijk!!!! <3 <3
Ingrediƫnten
1 sjalot
1 teentje knoflook
150 g kastanjes (gekookt of gepoft)
1 gele paprika
2 el olijfolie
300 g risottorijst (bv. arborio)
150 ml droge, witte wijn
1 l groentebouillon (kokendheet)
2 el gehakte kruiden (tijm, peterselie, salie,...)
50 g geraspte parmezaan
50 g room
zout
versgemalen peper
1 teentje knoflook
150 g kastanjes (gekookt of gepoft)
1 gele paprika
2 el olijfolie
300 g risottorijst (bv. arborio)
150 ml droge, witte wijn
1 l groentebouillon (kokendheet)
2 el gehakte kruiden (tijm, peterselie, salie,...)
50 g geraspte parmezaan
50 g room
zout
versgemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
risottopan
Leuke tips
Ideaal om klaar te maken bij een Halloween dinertje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1436357
Homepage ID
2065760
Teller
266
Bron
Libelle Lekker
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid