Bereidingswijze
Blancheer de stronkjes witloof in kokend gezouten water met boter en snijd nadien in de lengte.
Trek de uiteinden van de witloofblaadjes voorzichtig uit elkaar zodat het de vorm van een waaier aanneemt.
Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
Meng het zelfrijzend bakmeel met koud water en sojasaus.
Haal de witloofwaaiertjes voorzichtig door het mengsel.
Frituur op 180°C.
Leg de witloofbeignets op een bedje van geraspte worteltjes.
Dien op met zoetzure saus.
Trek de uiteinden van de witloofblaadjes voorzichtig uit elkaar zodat het de vorm van een waaier aanneemt.
Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
Meng het zelfrijzend bakmeel met koud water en sojasaus.
Haal de witloofwaaiertjes voorzichtig door het mengsel.
Frituur op 180°C.
Leg de witloofbeignets op een bedje van geraspte worteltjes.
Dien op met zoetzure saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geen griezelfeestje zonder Dracula-vingers !
Kinderen die geen witloof lusten zullen snel worden bekeerd met deze witloofbeignets......zeer lekkere amuse of bijgerecht ( ook voor volwassenen uiteraard ) .
Kinderen die geen witloof lusten zullen snel worden bekeerd met deze witloofbeignets......zeer lekkere amuse of bijgerecht ( ook voor volwassenen uiteraard ) .
Ingrediënten
4 stronkjes witloof (niet te groot)
4 kl zout
50 g boter
250 g zelfrijzend bakmeel
200 ml koud water
2 kl lichte sojasaus
Zoetzure saus (kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
Geraspte worteltjes
4 kl zout
50 g boter
250 g zelfrijzend bakmeel
200 ml koud water
2 kl lichte sojasaus
Zoetzure saus (kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
Geraspte worteltjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1436305
Homepage ID
1090993
Teller
60
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid