Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/25/2015 - 08:56
Bereidingswijze
De groenten fijn snijden en stoven in de boter.
De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken.
Kruiden met cayennepeper en zout.

De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room.
De kokende bouillon eraan toevoegen.
Afbeelding
Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige soep uit Vlaanderen.
Ingrediƫnten
liter kippenbouillon
15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename)
1 prei
1 wortel
1 groene selder
150 g gekookte ham
200 g Brugge Oud
15 cl room
cayennepeper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1436295
Homepage ID
1090993
Teller
49
Bron
van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid