Broodje bakkeljauw

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/03/2009 - 15:48
Afbeelding
Broodje bakkeljauw
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
Ingrediënten:
3 theelepels tomatenpuree
1 tomaat
Zonnebloemolie
mespuntje trassie
100 ml water
Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (roerbakmix)
1 pak (á 200gram) Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (bakkeljauw filet, zonder huid, bot en graat)
6 Surinaams Puntjes (Surinaams brood)of pistoletten
Productinformatie Surinaamse producten.
Waar verkrijgbaar?

Voorbereiding van de chefkok:
Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw Trafasie in het vergiet goed uit te knijpen.

Bereidingswijze van de chefkok:
Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in 5 minuten goudbruin. Voeg 3 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), de tomaat, de tomatenpuree, de trassie en het water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.

Serveertip van de chefkok:
Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bereide Bakkeljauw Trafasie; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip van de chefkok:
Garneer eens met:
1. Roti Dressing Trafasie: Meng 3 eetlepels Sweet Chili Sauce Trafasie met 2 eetlepels halvanaise of mayonaise.
2. Roti Sauce Trafasie: Meng 2 eetlepels Roti Masti Trafasie met 3 eetlepels yoghurt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1368021
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
5979
Bron
Hyves Surinam Culinair
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid