Bereidingswijze
Dit recept is niet alleen apart vanwege de combinatie van de ingredienten maar ook de combinatie van koud, warm en heet.
(maar de salade kan je ook `s middags al voorbereiden en afgekoeld serveren)
Zorg dat je sla in de koelkast staat zodat deze voor het serveren lekker koud is.
Doe de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg 1/2 ui, de paprika, knoflook, sambal en wat peper en zout toe.
Wok de ui en paprika door en door gaar zodat het een drapje begint te worden.
Voeg nu de kip toe. Je gaat als het ware de kip wokkend marineren. Dus niet te snel laten garen.
Terwijl de kip gaart en je af en toe goed schudt, roert of husselt, zet je de rijst op.
(Als de rijst straks klaar is zet je het neer zonder de deksel. Het mag nml warm maar niet heet zijn. Koud is ook prima.)
Als de kip goed gaar is (vergeet niet tussendoor een slokje rose te drinken) voeg je 1 appel in blokjes toe.
De kip wordt het lekkerst voor de salade als het echt bruin is geworden. Dus het mag best lekker stevig worden.
De appel moet geen moes worden maar heet en zoetig. Voordat dat zover is voeg je de hamplakjes die je in vierkantjes hebt gesneden toe.
Een halve pak ham is meer dan genoeg.
Rooster de pijnboompitten kort.
In de grote saladekom doe je de koude sla en de andere appel (die dus niet is verhit). Even husselen.
Voeg de rijst erbij en weer even husselen. Vergeet niet de andere helft van de versnipperde uit erbij te doen.
Meteen de hete kip erbij voegen.
Strooi er geraspte kaas over zodat deze gedeelte mee smelt en goed mengt.
Pijnboompitten erover strooien en klaar.
(maar de salade kan je ook `s middags al voorbereiden en afgekoeld serveren)
Zorg dat je sla in de koelkast staat zodat deze voor het serveren lekker koud is.
Doe de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg 1/2 ui, de paprika, knoflook, sambal en wat peper en zout toe.
Wok de ui en paprika door en door gaar zodat het een drapje begint te worden.
Voeg nu de kip toe. Je gaat als het ware de kip wokkend marineren. Dus niet te snel laten garen.
Terwijl de kip gaart en je af en toe goed schudt, roert of husselt, zet je de rijst op.
(Als de rijst straks klaar is zet je het neer zonder de deksel. Het mag nml warm maar niet heet zijn. Koud is ook prima.)
Als de kip goed gaar is (vergeet niet tussendoor een slokje rose te drinken) voeg je 1 appel in blokjes toe.
De kip wordt het lekkerst voor de salade als het echt bruin is geworden. Dus het mag best lekker stevig worden.
De appel moet geen moes worden maar heet en zoetig. Voordat dat zover is voeg je de hamplakjes die je in vierkantjes hebt gesneden toe.
Een halve pak ham is meer dan genoeg.
Rooster de pijnboompitten kort.
In de grote saladekom doe je de koude sla en de andere appel (die dus niet is verhit). Even husselen.
Voeg de rijst erbij en weer even husselen. Vergeet niet de andere helft van de versnipperde uit erbij te doen.
Meteen de hete kip erbij voegen.
Strooi er geraspte kaas over zodat deze gedeelte mee smelt en goed mengt.
Pijnboompitten erover strooien en klaar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een aparte salade met verrassende combinatie van zoet, romig en pittig.
Heerlijk met rose of een witbiertje in de zon.
Ook uitermate geschikt als side-dish op feestjes.
Heerlijk met rose of een witbiertje in de zon.
Ook uitermate geschikt als side-dish op feestjes.
Ingrediƫnten
1 zak IJsbergsla.
2 Golden Dilicious appels.
Kip filet stukjes (250 tot 300 gram).
Je favoriete ham (geen zoute of shincken-achtige, been- of achterham is het beste).
1 rode paprika.
1 knoflook teen.
1 ui (lente of rode).
Pijnboompitten.
Geraspte kaas (jong, belegen of oud).
Honing Mosterd dressing.
Puntje sambal.
1/3 pak zilvervlies rijst.
Olijfolie voor wokken.
2 Golden Dilicious appels.
Kip filet stukjes (250 tot 300 gram).
Je favoriete ham (geen zoute of shincken-achtige, been- of achterham is het beste).
1 rode paprika.
1 knoflook teen.
1 ui (lente of rode).
Pijnboompitten.
Geraspte kaas (jong, belegen of oud).
Honing Mosterd dressing.
Puntje sambal.
1/3 pak zilvervlies rijst.
Olijfolie voor wokken.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Grote saladekom
Grote saladekom
Leuke tips
Grote salade kom op tafel met de honing-mosterd dressing er naast. Wat extra geraspte kaas voor de liefhebbers en geniet van een aparte smaak.
De zoetheid van de appel, pittige van de parika/knoflook/sambal-kip, de romige en sterke pit van de dressing en de frisheid van de rauwe ui, koude appel en sla.
Let op: deze salade vult! Mannen zijn er gek op. Dus wil je je vent groenvoer aansmeren... dan werkt deze salade altijd!
De zoetheid van de appel, pittige van de parika/knoflook/sambal-kip, de romige en sterke pit van de dressing en de frisheid van de rauwe ui, koude appel en sla.
Let op: deze salade vult! Mannen zijn er gek op. Dus wil je je vent groenvoer aansmeren... dan werkt deze salade altijd!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1367930
Homepage ID
1938951
Smaak
A
Teller
329
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rijst koken.
Paprika en appel in blokjes snijden.
Ui versnipperen.
Plakjes ham in vierkantjes (halve pak is genoeg).
Paprika en appel in blokjes snijden.
Ui versnipperen.
Plakjes ham in vierkantjes (halve pak is genoeg).
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid