Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in mooie partjes. Verkruimel wat amandelspijs over de plakjes bladerdeeg en druk hier de partjes peer in, zodanig dat je de vorm van de halve peer blijft zien. Verwarm de olie in de koekenpan en leg het bladerdeegtaartje in de pan. Misschien passen er twee in. Laat de taartjes op een laag vuur in een paar minuten gaar worden. Druk de peer halverwege nog een keertje stevig aan en bak ook de andere kant kort. Serveer warm, lauw of koud.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
* 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
* 2 rijpe, stevige handperen
* stukje amandelspijs
* zonnebloemolie
* 2 rijpe, stevige handperen
* stukje amandelspijs
* zonnebloemolie
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1367638
Homepage ID
1425572
Smaak
Z
Teller
1460
Bron
outdoor cooking
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid