Salade gemaakt op schiermonnikoog

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/12/2009 - 00:08
Bereidingswijze
Meng alle bovengenoemde ingrediƫnten, maar voeg de pitten en de kaas als laatste toe.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel mooie salade met veel smaak van het eiland.
Dat proef je ook!
Ingrediƫnten
1 kippebout gekocht bij de Spar
kippenbouillon "
trosje witte druiven "
zongedroogde tomaten "
1 limoen "
zonnebloempitten "
knoflook "
jong belegen kaas van de zuivelboerderij
grote garnalen bij P&S Indian Warehouse
provencaalse groene oljven van Vrouwe Jacoba 50 gr.
2 struikjes zeekraal, zelf gezocht op het Wad (kijk naar getij)
saus: 2 dessertl. mayo
1 dessertl. ketshup
peper en zout uit de molen
1 theel. whisky
paar druppels limoensap
Hulpmiddelen & keukengerei
Mes, snijplank,koekepan
Leuke tips
Lekker met een aardappelsalade of een warm stokbroodje, wanneer je het als lunch eet bv.
Eet smakelijk mensen op Schier.
Hopenlijk hoor ik nog van jullie!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1366813
Homepage ID
1420483
Smaak
A
Teller
612
Bron
Van mijzelf
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Dit is een uitdaging mensen op Schier. Van tijden moet je, je niks meer aantrekken.Daar gaan we dan:Trek de kip ca 1/2 uurtje in de bouillon,
ontdoe van botjes en laat afkoelen.
Ontdooi de garnalen door ze onder koud stromend water te houden en dep droog, wrijf in met geraspte knoflook en limoenrasp.
Bak de garnalen ca. 2 min. laat afkoelen..
Bak de zonnebloem pitten in een droge koekepan bruin en laat afkoelen.
Snijd de kaas in kleine plakjes.
6 druiven in kwarten snijden en ontpitten.
Maak de saus.
Spoel de zeekraal onder heet water en knip in stukjes (harde delen verwijderen)
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
korriecorrect
Gelegenheid