Bereidingswijze
Verkruimel de theebiscuitjes
Klop de slagroom lobbig (dus niet helemaal stijf)
Schep de fijngemaakte koekkruimels erdoor.
Smelt dan au-bain marie de chocola met een klein beetje boter
en 1 eetl. koffielikeur
Splits intussen 2 eieren
Als de chocola gesmolten is, roer je nog een eetl. poedersuiker erdoor en 2 eidooiers.
Klop 2 eiwitten stijf en roer hierdoor de gesmolten chocola.
Bekleed een cakeblik met huishoud folie en schep de helft van de koekjesroom in het blik.
Schep hierover de chocolade mousse en dan eindig je met de rest van de koekjesroom in het blik.
Dek het nu goed af en zet het cakeblik in de diepvries.
Smul ze!
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
CHOCOLADE EN KOEKJES PARFAIT
Dit is een heerlijk gebak, weinig werk, gemakkelijker kan het niet want het gaat de diepvries in, Dus ideaal om vooruit te maken. Heb je zin in iets lekkers, dan hup, even uit de vries en een heerlijk stuk eraf snijden en smullen maar. Dus een echt vakantiegebak!!
Dit is een heerlijk gebak, weinig werk, gemakkelijker kan het niet want het gaat de diepvries in, Dus ideaal om vooruit te maken. Heb je zin in iets lekkers, dan hup, even uit de vries en een heerlijk stuk eraf snijden en smullen maar. Dus een echt vakantiegebak!!
Ingrediƫnten
125 gram theebiscuitjes
250 ml. slagroom
120 gr. chocolade
2 eieren; de dooier en het eiwit gebruiken
1 eetl. koffielikeur ( naar eigen smaak)
klein beetje boter
1 eetl. poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Flink cakeblik; mixer; pannetje; huishoudfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1366473
Homepage ID
1250931
Smaak
A
Teller
3676
Bron
hyves
Drank
Uit
Bookmarked
56
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid