Maaltijdsalade van raapstelen en kabeljauw

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/22/2009 - 20:44
Bereidingswijze
Maak de de rode paprika schoon en snij het in grote partjes. Leg de paprika en tros tomaten in een ovenschaal. Besprenkel het geheel met olijfolie en zeezout. Zet de schaal in de oven onder de gril.
Maak een mix van paneermeel met 3 lepels geraspte kaas en zout/peper/kerry/paprikapoeder. Roer alles door elkaar en verspreid het in grote bord.
Kluts de rauwe ei met scheutje melk in een andere grote kom.
Haal de schaal met paprika uit de oven en draai de paprika stukken om. Zet de schaal opnieuw onder de gril.
Laat de raapstelen uitlekken in een vergiet.
Zet een koekenpan op het vuur. Schenk voldoende zonnebloem olie in de pan en laat het heet worden. Haal de kabeljauw filet door de ei/melk mengsel. Haal het daarna door de paneermeel mix. Zorg ervoor dat de vis in zijn geheel bedekt wordt met paneermeel mix.
Zet de vuur iets lager en leg de vis voorzichtig in de koekenpan.
De overschaal met gegrilde paprika en tomaten kunnen uit de oven. Raapstelen kunnen op een grote bord, de gegrilde groente kunnen aan de zijkant. Het geheel besprenkelen met Balsamico crema als dressing. Vis kan na 3 min omgedraaid worden. Wanneer de kabeljauw goudbruin gebakken is kan het direct op de raapstelen. Schijfje citroen erbij is een aanrader.
Afbeelding
Maaltijdsalade van raapstelen en kabeljauw
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
Kabeljauw filet
Raapstelen
Rode paprika
Tros tomaten
Geraspte kaas
Paneermeel
Ei
Melk
Olijfolie
Zonnebloem olie
Balsamico crema
Citroen
Zout/peper/kerry/paprikapoeder
Leuke tips
Snee geroosterd brood bijv. focaccia.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1366001
Homepage ID
1422734
Smaak
N
Teller
3740
Bron
zelf bedacht
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de raapstelen schoon, snij de lange stelen weg en laat het even in een kom koud water staan.
Zet de oven op gril stand aan.
Haal de kabeljauw uit de koelkast en dep t droog.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
bitav
Gelegenheid