Bereidingswijze
03: Smelt 2 el boter in een grote pan en bak de zeetongen 3 minuten aan elke kant. Haal de tongen uit de pan en houd warm.
04: Verhit 30 gr boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap en de fijngesnipperde peterselie toe. kruid met peper en zout.
04: Verhit 30 gr boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap en de fijngesnipperde peterselie toe. kruid met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 4 diepgevroren Noordzeetongen
- 1 ctroen
- 1 el bloem
- 30 gr + 2 el boter
- 1/3 bosje verse peterselie
- peper en zout
Leuke tips
05: Afwerking. Schik de zeetong op elk bord, lepel er het botersausje over en dien op met aardappeltjes of frietjes. Werk desgewenst af met de citroenschijfjes en waterkers, tuinkers of kervel.
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1365882
Homepage ID
1141815
Smaak
A
Teller
2324
Bron
Culinaire Ambiance
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
01: Laat de Noordzeetong oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Pers een 1/2 citroen en snijd de andere helft in 4 schijfjes. Snipper de peterselie fijn.
02: Wentel de Noordzeetongen door de bloem en kruid met peper en zout.
02: Wentel de Noordzeetongen door de bloem en kruid met peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid