Bereidingswijze
Doe alle ingediënten door elkaar en laat de salade plm. 30 minuten intrekken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk lunch- of hoofdgerecht op warme dagen.
Ook heerlijk bij de bbq
Ook heerlijk bij de bbq
Ingrediënten
1 blikje linzen (bijv. Bonduelle) 425 ml.
1 (gele) paprika
2 stevige tomaten (liefst Roma)
2 lente-uitjes met groen
100 gram Griekse feta
plm. 10 zwarte olijven (liefst de droge met pit)
DRESSING
1 eetlepel witte (wijn)azijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper, eventueel wat zeezout
2 theelepels honing
1 theelepel mosterd
1 (gele) paprika
2 stevige tomaten (liefst Roma)
2 lente-uitjes met groen
100 gram Griekse feta
plm. 10 zwarte olijven (liefst de droge met pit)
DRESSING
1 eetlepel witte (wijn)azijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper, eventueel wat zeezout
2 theelepels honing
1 theelepel mosterd
Leuke tips
Lekker met boerenbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1365290
Homepage ID
886977
Smaak
S
Teller
3176
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de linzen in een zeef, spoel ze af met warm water en laat ze goed uitlekken.
Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes.
Snij de tomaten in blokjes.
Snij de feta in blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de dressing van de hierboven genoemde ingrediënten.
Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes.
Snij de tomaten in blokjes.
Snij de feta in blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de dressing van de hierboven genoemde ingrediënten.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid