Appeltaart met spijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/22/2009 - 21:13
Bereidingswijze
Zeef de bloem en voeg zout, vloeibare margarine, basterdsuiker en citroenschil toe. Kneed er een deeg van en laat dit een half uur in de koelkast rusten. Schil de appels, snijd ze in schijfjes en meng ze met de suiker, het kaneel en de rozijnen. Vet de springvorm in. Houd een kwart van het deeg apart en rol de rest tot een lap. Bekleed hiermee een springvorm met een doorsnede van 24 cm. Verdeel daarover de spijs en vervolgens de appel. Beleg de bovenkant met repen deeg, gemaakt van het kwart dat over is. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart in 60 minuten af in een op 175°C voorverwarmde oven.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eventueel kun je ook i.p.v al die deeg ingredienten , `n pak kant en klare appeltaartmix gebruiken.
Ingrediënten
•300 gram bloem

•19 eetlepels Blue Band Culinesse

•150 gram witte basterdsuiker

•1 theelepel geraspte citroenschil

•800 gram appels

•4 eetlepel suiker

•1 theelepel kaneel


•100 gram spijs

•1 losgeklopt ei

•2 deciliter slagroom

•1 snufje kaneel

•schepje suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm
Leuke tips
Serveer er room bij, opgeklopt met kaneel en suiker.
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1364979
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
3183
Bron
www.yunomi.nl (recepten)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid