Soezen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/22/2009 - 20:58
Bereidingswijze
Voor ca. 10 grote of 20 kleine soesjes:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de bakplaat in. Klop in een kopje 1 ei los. Zeef de bloem boven een kom. Breng in een steelpan 1 deciliter water met een snufje zout en 50 gram margarine aan de kook. Laat de margarine smelten.
Voeg in één keer alle bloem toe en roer met een houten lepel tot het deeg van de panbodem en wand loslaat. Laat het deeg iets afkoelen.
Breek 1 ei erboven en klop dit met de handmixer door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg dan beetje bij beetje het losgeklopte ei toe. Klop steeds tot het ei helemaal is opgenomen. Het deeg is goed van dikte als het in stukken van de garde valt. Klop door tot het deeg gaat glanzen.
Doe het deeg over in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit bergjes deeg (3 tot 4 cm voor grote soezen, 1,5 tot 2 cm voor kleine soezen) op de bakplaat. Of maak met behulp van 2 lepels bergjes. Houd voldoende tussenruimte.
Bak grote soezen in het midden in de oven in 25-30 minuten licht bruin en gaar, temper de oven na 10 minuten tot 200 °C. Baktijd voor kleine soesjes: ca. 10 minuten. Prik de soezen aan de onderkant in, zodat de stoom kan ontsnappen. Laat de soezen op een taartrooster afkoelen.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
•2 eieren

•60 gram bloem

•60 gram Blue Band

•zout
Leuke tips
De vulling:
- Roomsoesjes
Klop 2.5 deciliter slagroom met 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje slagroomversteviger stijf. Knip in de onderkant van de soezen een gat en spuit de soezen vol met room.

- Moorkoppen
Vul soezen met room (zie variatie roomsoesjes). Roer een glazuur van 100 gram poedersuiker met 1 eetlepel cacaopoeder en 0.5 tot 1 eetlepel water en strijk dit met een glad mes over de soezen. Garneer met een toefje room en een stukje ananas.

- Bossche Bollen
Vul soezen met room (zie variatie roomsoesjes). Smelt 200 gram pure chocolade met 2 eetlepels room in een steelpan op zacht vuur. Bestrijk de soezen rondom met de chocolade. Laat de chocolade in de koelkast opstijven.

- Eclairs met banaan
Snijd de eclairs (langwerpige soezen) overlangs door en spuit er een reep banketbakkersroom in. Leg er plakjes banaan op. Roer van 100 gram poedersuiker en 0.5 tot 1 eetlepel sterke koffie een
glanzend glazuur en strijk dit met een glad mes over de eclairs uit. Laat het glazuur iets opstijven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1364978
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
644
Bron
www.yunomi.nl (bij recepten)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid