Potatoes Dauphinoise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/06/2009 - 15:27
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en doe ze in een kom. Snijd de onderkanten van de knoflookteentjes, maar pel ze niet. Rasp de teentjes op een fijne rasp. De knoflook zal door de rasp gaan en de velletjes zullen achterblijven. Doe de rasp in de schaal bij de aardappels. Voeg peper en zout toe naar smaak en meng alles goed door elkaar. Schenk de double cream erover en meng nog eens goed. Doe de aardappelschijfjes in de ovenschaal, tot net onder de rand. Duw de aardappelschijfjes goed aan met de achterkant van een lepel. De double cream moet nu net onder de aardappelschijfjes blijven.
Zet de schaal in de oven en bak de gratin 45 tot 60 minuten tot de gratin goudbruin in.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Britse variatie op de franse klassieker.
Ingrediƫnten
1 kilo kruimige aardappels, geschild
3-4 knoflookteentjes
500ml double cream
zout en peper uit de molen
Leuke tips
Serveer als bijgerecht bij geroosterd of gebraden vlees of gevogelte.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1361996
Homepage ID
1419334
Smaak
R
Teller
749
Bron
By Mike Robinson
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
kittybitty
Gelegenheid