Bereidingswijze
Tempeh:
Kook pan water en doe de dobbelsteentjes tempeh erin. Nog even aan de kook brengen en 10 min laten staan, daarna uit de pan scheppen
Marinade.
Snij de ui en de knoflook fijn en fruit ze in olie tot ze glazig zijn. Voeg de sambal en de gehalveerde tempehbonen toe en bak even door. Dan de ketjap en de kopjes water toevoegen.
Marineren:
Schep de blokjes tempeh door de marinade en laat het een 1/2uurtje marineren.
De Sateh:
Snijd de bacon in plakjes en rijg om en om een plakje bacon, een blokje ananas,een blokje tempeh en een blokje mango aan de stokjes.
Rooster de stokjes op een grillplaat of op de barbecue.
Saus:
Doe de sap van de ananas, de gember en de peteh-bonen in een steelpan, de fijngesneden lente-ui, een scheut van de overgebleven marinade en de chilivlokken. Alles naar eigen smaak. 1 minuutje zachtjes laten pruttelen. Voeg de maizena toe en blijf roeren tot het kookt en gebonden is.
Verwijder de Peteh-bonen uit de saus,die zijn niet om op te eten.
Kook pan water en doe de dobbelsteentjes tempeh erin. Nog even aan de kook brengen en 10 min laten staan, daarna uit de pan scheppen
Marinade.
Snij de ui en de knoflook fijn en fruit ze in olie tot ze glazig zijn. Voeg de sambal en de gehalveerde tempehbonen toe en bak even door. Dan de ketjap en de kopjes water toevoegen.
Marineren:
Schep de blokjes tempeh door de marinade en laat het een 1/2uurtje marineren.
De Sateh:
Snijd de bacon in plakjes en rijg om en om een plakje bacon, een blokje ananas,een blokje tempeh en een blokje mango aan de stokjes.
Rooster de stokjes op een grillplaat of op de barbecue.
Saus:
Doe de sap van de ananas, de gember en de peteh-bonen in een steelpan, de fijngesneden lente-ui, een scheut van de overgebleven marinade en de chilivlokken. Alles naar eigen smaak. 1 minuutje zachtjes laten pruttelen. Voeg de maizena toe en blijf roeren tot het kookt en gebonden is.
Verwijder de Peteh-bonen uit de saus,die zijn niet om op te eten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een geheel andere zomerse sateh voor thuis of op vakantie.
Ingrediënten
Ingrediënten voor de sateh:
200 gram bacon
een blok tempeh
blik ananas
een mango
Mihoen.
Ingrediënten voor de marinade:
2 eetlepels olie
3 eetlepels ketjap manis
1 theel. suiker
1/2 tl zout
1 eetl. sambal
2 teentjes knoflook
2 kopjes water
1 kleine ui
4 peteh-bonen
saus:
zoete gembersap
bosje lente-ui
maizena
1/4 tot 1/2 eetl (naar smaak) gedroogde chiliflakes
een scheut van de marinade overgebleven na het stokjes rijgen
200 gram bacon
een blok tempeh
blik ananas
een mango
Mihoen.
Ingrediënten voor de marinade:
2 eetlepels olie
3 eetlepels ketjap manis
1 theel. suiker
1/2 tl zout
1 eetl. sambal
2 teentjes knoflook
2 kopjes water
1 kleine ui
4 peteh-bonen
saus:
zoete gembersap
bosje lente-ui
maizena
1/4 tot 1/2 eetl (naar smaak) gedroogde chiliflakes
een scheut van de marinade overgebleven na het stokjes rijgen
Hulpmiddelen & keukengerei
grillplaat of bbq
bakpan
kookpan
satestokjes
bakpan
kookpan
satestokjes
Leuke tips
Serveer het gerecht met mi-hoen erbij als maaltijd, of als vakantie-hap op de barbecue.
Het geheel is een menging van zout, zoet, fruitig , kruidig en fris
Het geheel is een menging van zout, zoet, fruitig , kruidig en fris
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1358886
Homepage ID
723846
Smaak
H
Teller
1755
Bron
zelf verzonnen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Klant
amoy
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de tempeh in blokjes.
Snijd de mango in dobbelsteentjes.
De ananas en mango in stukjes snijden.
Snijd de mango in dobbelsteentjes.
De ananas en mango in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid