Ravioli Met Appel-Bieslookroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 13:46
Bereidingswijze
Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in plakken en besprenkel de plakken met wat citroensap.
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de appel zachtjes aan beide kanten lichtbruin. Neem dan de pan van het vuur.
Roer de geknipte bieslook door de ingekookte roomsaus. Roer de eidooier los met het aardappelzetmeel en roer er 2 eetlepels van de hete saus door. Schenk het dooiermengsel daarna al roerende bij de rest van de saus en laat de saus al roerende zachtjes binden, ZONDER aan de kook te laten komen!
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Laat de ravioli goed uitlekken in een vergiet.
Verdeel de appelschijven over 2 borden en verdeel de ravioli erover. Schenk de saus over de ravioli en serveer direct.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
125 ml appelsap,
125 ml slagroom,
1 theel. bouillonpoeder,
250 gram ravioli,
1 grote goudrenet,
1 eetl. citroensap,
3 eetl. verse bieslook,
1 eidooier,
1 theel. aardappelzetmeel,
zout en peper,
15 gram boter
Leuke tips
Gebruik ravioli met kaas- of paddestoelvulling voor een vegetarische variant.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124698
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
710
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breng het appelsap met de slagroom en het bouillonpoeder aan de kook en laat op matig vuur in ongeveer 5 minuten tot de helft inkoken.
Kook intussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw