Bereidingswijze
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank en bekleed er een taartvorm mee van 22 cm.
Giet het uienmengsel in de vorm en bak de taart 40 min. op 175 C tot de bovenkant mooi bruin is.
Snijd er punten van en dien onmiddellijk op.
Giet het uienmengsel in de vorm en bak de taart 40 min. op 175 C tot de bovenkant mooi bruin is.
Snijd er punten van en dien onmiddellijk op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2,5 dl. bloem
5 eieren
4 el. gesmolten boter
6 el. water
zout
700 gr.uien
1 el. bloem
4 eieren
3,5 dl.room
0,25 tl. kummel, geplet
5 eieren
4 el. gesmolten boter
6 el. water
zout
700 gr.uien
1 el. bloem
4 eieren
3,5 dl.room
0,25 tl. kummel, geplet
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom, mes, koekenpan, taartvorm, oven.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124694
Homepage ID
10924
Smaak
N
Teller
169
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef bloem en zout boven een deegplank en maak in het midden een putje. meng 1 ei, 1 el. boter en 6 el. water en vul het pujte ermee. Begin vanuit het midden naar buiten toe te kneden tot het deeg mooi glad is. Doe er zo nodig nog wat water bij. Verpak het in plastikfolie en laat het min. 20 min. rusten.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en sauteer de uien tot ze zacht zijn. Doe 1 el. bloem met 4 eieren, room, zout en kummel in een mengkom en klop er met een garde een glad mengsel van. Roer met een houten lepel de uien erdoor.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en sauteer de uien tot ze zacht zijn. Doe 1 el. bloem met 4 eieren, room, zout en kummel in een mengkom en klop er met een garde een glad mengsel van. Roer met een houten lepel de uien erdoor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht