Créme de menthe-sorbet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 12:50
Bereidingswijze
1 Schenk 5½ dl water in een steelpan en voeg de suiker en de limoenschil toe. Blijf dit op laag vuur roeren tot de suiker is gesmolten.

2 Breng de siroop aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg, na het uitgeknepen te hebben, de gelatine al roerend toe tot deze is opgelost.

3 Zet de pan in koud water en laat zo de siroop afkoelen. Zeef vervolgens de siroop en verwijder zo de limoenschil.

4 Per 3 limoenen uit en zeef het sap. Roer nu de likeur en het sap door de siroop.

5 Schep het mengsel in een ijslaatje en laat dit ca. 4 uur in de vriezer staan. Pureer vervolgens het mengsel glad in een keukenmachine. Schep het mengsel weer het ijslaatje en laat dit nog ca. 2 uur bevriezen (niet tussentijds roeren).

6 Haal ca. 45 min. voor het serveren het ijslaatje uit de vriezer en zet deze in de koelkast. Schep de sorbet in glazen en garneer deze met de geraspte chocolade.
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine

- 3 limoenen

- 250 gr kristalsuiker

- 2 el créme de menthe-likeur

- wat gerapte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
* steelpan

* zeef

* ijslaatje

* keukenmachine
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124686
Homepage ID
3159
Smaak
U
Teller
264
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# laat de gelatineblaadjes ca. 5 min. in ruim kokend water weken.

# Was en schil de limoenen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille