Bereidingswijze
Fruit ui en kruiden in de olie. Voeg het in blokjes gesneden varkensvlees toe en laat dit even meebakken. Doe dan een druppel citroensap erbij en de sprietjes sereh. Laat alles ongeveer 20 minuten stoven tot het vlees zacht is. Maak dan de santenmix aan met water en roer dit erdoor.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indonesisch gekruid varkensvlees in kokossaus.
Ingrediƫnten
500 gram varkensvlees, 4 eetlepels sojaolie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek trassi, 4 fijngehakte kemirienoten, 1 theelepel laos, 1 theelepel suiker, druppeltje citroensap, 2 sprietjes sereh, 2 eetlepels santenmix, bouillonblokje.
Leuke tips
Rijst of mihoen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124611
Homepage ID
10727
Smaak
P
Teller
1675
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht