Bladerdeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/20/1999 - 10:21
Bereidingswijze


Zeef de bloem en maak er een kuiltje in. doe er dan 100 gram zachte boter bij, het water en wat zout. Mengen en laat het deeg een uur in de koelkast rusten. Rol het deeg dan uit in een rechthoek. Leg er de rest van de boter op en laat aan de rand twee cm vrij. Vouw het deeg dan in drieen en rol het plat. Draai het een kwartslag. Rol het nu weer uit in een lange rechthoek. Als het nodig is, bestrooi dan plank en deegroller opnieuw met bloem. Vouw de beide uiteinde van de rechthoek naar het midden en vouw het geheel nog eens, zodat het deeg in vier lagen gevouwen is. Draai het deeg dan weer een kwart slag. Rol weer uit tot een lange rechthoek en vouw deze weer in vier delen. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een uur in de koelkast rusten. Na een uur geven we weer twee toeren van in vieren vouwen. Dan weer een uur rust en weer twee toeren van in vieren vouwen. U kunt het deeg nu meteen gebruiken. Als U het echter een nacht in de koelkast laat liggen wordt het alleen maar beter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bladerdeeg
Ingrediƫnten
250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124610
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
168
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia