Bereidingswijze
Ondertussen de bleekselderij in halve maantjes blancheren. De soep na 15 minuten van vuur nemen en samen met overige rauwe sjalotten, knoflooktenen en de basilicum in blender pureren (kan ook met staafmixer). Serveren met gekruimelde geitenkaas in het midden van het bord.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tomatensoep met selderie en sjalotten geserveerd mer geitenkaas
Ingrediƫnten
kilo tomaten, 4 sjalotten, 5 stengels bleekselderij, 3t knoflook, verse basilicum, geitenkaas, olijfolie, zout en peper, provencaalse kruiden, boulionblokje, mixsoep van maggi
Leuke tips
Serveren met geroosterd landbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124605
Homepage ID
10820
Smaak
N
Teller
1723
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In olie 2 sjalotten en 1 in plakjes gesneden teen knoflook fruiten. In pan boulionblokje, provencaalse kruiden laten koken. Tomaten even in dompelen, ontpellen en hart verwijderen. Tomaten, gebakken sjalotten en knoflook toevoegen aan boulion. ca. 15 min laten koken. Bleekselderij schillen (met kaasschaaf draden verwijderen)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht