zoetzuur van komkommer

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 23:56
Bereidingswijze
Schil de komkommmers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij de helften in smalle reepjes. Breng de azijn aan de kook, los de suiker en het zout op en voeg pijpkaneel en kruidnagelen toe. Laat gedurende 10 min. zachtjes doorkoken, voeg de komkommer toe en laat nog 15 min. doorkoken. Laat alles afkoelen en koud worden. Doe alles in schoongemaakte potten met etiketten en sluit ze luchtdicht af. De komkommer smaakt na twee weken reeds goed. Drie tot vier maanden houdbaar , bewaard op een koele, droge en donkere plaats.
Vertel iets leuks over dit recept
Naar eigen smaak aan te passen
Ingrediƫnten
3 a 4 komkommers, samen ca. 1,5 kg.
1 liter blanke azijn
500g suiker
1/2 ttheel. zout
1 stukje pijpkaneel
4 kruidnagelen
Leuke tips
Bij alle oosterse recepten als tafelzuur.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124598
Homepage ID
7343
Smaak
U
Teller
755
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
potten steriliseren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacky