Bereidingswijze
Maal het mosterdzaad en doe het in een schaal. Zeef de tamarinde en meng het tamarindewater met honing, zout, specerijen en het mosterdzaad. Doe de mosterd in de gesteriliseerde pot, let op dat er geen luchtbellen zijn. Dek de mosterd af met een velletje bakpapier dat in cognac of whiskey is gedoopt en sluit de pot(ten).
De mosterd kan na enkele dagen gebruikt worden.
De mosterd kan na enkele dagen gebruikt worden.
Vertel iets leuks over dit recept
De moeite waard om eens te proberen.
Ingrediƫnten
100g geel mosterdzaad
3 eetl. bruin of zwart mosterdzaad
250g tamarinde(blok)
1 eetl. honing
1 volle theel. zout
1 volle theel. piment
1/2 theel. kaneel
1 theel. kruidnagelpoeder
1/2 theel. gemalen kardemom
beetje cognac of whiskey
3 eetl. bruin of zwart mosterdzaad
250g tamarinde(blok)
1 eetl. honing
1 volle theel. zout
1 volle theel. piment
1/2 theel. kaneel
1 theel. kruidnagelpoeder
1/2 theel. gemalen kardemom
beetje cognac of whiskey
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of staafmixer met hakmolen
zeef
zeef
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
124593
Homepage ID
7343
Smaak
P
Teller
442
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
tamarinde 25 min. weken in 3dl water
een pot van 1/2l. steriliseren (Max. half vol water 4 min. in de magnetron bij 750W. Omgekeerd op een doek laten drogen. HEET !!).
een pot van 1/2l. steriliseren (Max. half vol water 4 min. in de magnetron bij 750W. Omgekeerd op een doek laten drogen. HEET !!).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht