Bereidingswijze
1 Verhit de boter en bak de karbonaderepen in 5-10 min. lichtbruin. Voeg de ui, knoflook, winterwortel en de bleekselderij toe en laat die vervolgens ± 5 min. meebakken.
2 Voeg de wijn, tomaten, tomatensap, laurierblad, kaneelstokje en steranijs toe. Laat dit mengsel gedurende 30-45 min. met de deksel op de pan stoven. Breng het daarna op smaak met het zout en de peper.
3 Voor de aardappelpuree; de aardappelen in ruim kokend water met zout in ± 20 min. gaar koken. Verhit de melk. Pureer de aardappelen en roer de melk, boter, zout, peper, nootmuskaat, peterselie en selderij erdoor.
4 Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep het stoofpotje erop.
2 Voeg de wijn, tomaten, tomatensap, laurierblad, kaneelstokje en steranijs toe. Laat dit mengsel gedurende 30-45 min. met de deksel op de pan stoven. Breng het daarna op smaak met het zout en de peper.
3 Voor de aardappelpuree; de aardappelen in ruim kokend water met zout in ± 20 min. gaar koken. Verhit de melk. Pureer de aardappelen en roer de melk, boter, zout, peper, nootmuskaat, peterselie en selderij erdoor.
4 Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep het stoofpotje erop.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 50 gr. boter
- wat nootmuskaat
- 40 gr. fijngesneden verse peterselie
- 40 gr. fijngesneden selderij
- 25 gr. boter
- 4 schouderkarbonades (ca. 600 gr)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr. winterwortel
- 3 stengels bleekselderij
- 1 dl droge witte wijn
- 4 tomaten met 2 el sap
- 1 laurierblad
- ½ kaneelstokje
- 1 steranijs (toko)
- wat zout en peper
voor de kruiden-aardappelpuree:
- 1 kg aardappelen
- wat zout en peper
- 1 dl melk
- wat nootmuskaat
- 40 gr. fijngesneden verse peterselie
- 40 gr. fijngesneden selderij
- 25 gr. boter
- 4 schouderkarbonades (ca. 600 gr)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr. winterwortel
- 3 stengels bleekselderij
- 1 dl droge witte wijn
- 4 tomaten met 2 el sap
- 1 laurierblad
- ½ kaneelstokje
- 1 steranijs (toko)
- wat zout en peper
voor de kruiden-aardappelpuree:
- 1 kg aardappelen
- wat zout en peper
- 1 dl melk
Hulpmiddelen & keukengerei
* mes
* pannen
* pannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124529
Homepage ID
3159
Smaak
P
Teller
185
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# snijd de karbonaden in 3 repen en snijd het bot eraf
# snijd de ui fijn, en de winterwortel in dunne plakjes
# snijd de ui fijn, en de winterwortel in dunne plakjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht