Bereidingswijze
De uien en knoflook zeer fijnsnijden. Met de sambal, trassi, asem en zout in de olie fruiten. De gesneden snijbonen er doorheen roeren. De laos, daun salam en ketoembar erbij doen. Een kopje heet water erbij gieten en blijven roeren totdat alles goed dooreen gemengd is. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 7 minuten stoven op zacht vuur. Smelt vervolgens de santen erin en voeg de suiker eraan toe. Nu en dan roeren. Zodra er een olieachtig vocht boven komt is het gercht klaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snijbonen in kokossaus.
Ingrediƫnten
300 gram snijbonen (sperciebonen kan ook), 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1/2 theelepel asem, zout, 3 eetlepels sojaolie, 1 theelepel laos, 1/2 theelepel ketoembar, 2 daun salamblaadjes (laurier), een plak santen van 1 1/2 cm dikte of een zakje santenmix, mespunt suiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124522
Homepage ID
10727
Smaak
P
Teller
415
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht