Bereidingswijze
Kook de eieren hard in 10 minuten. Fruit ui en knoflook in de olie en voeg daaraan laos en sambal toe. Vervolgens de daun salam, suiker en de santenmix met water. Laat de saus al roerend even doorkoken. Pel de eieren en laat die enige tijd in de saus trekken op een zeer laag pitje. Snij vlak voor het eten de eieren overlangs doormidden en leg ze met de bolle kant naar boven in de saus op een schaaltje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eieren in pittige kokossaus.
Ingrediƫnten
4 eieren, 2 theelepels sambal oelek trassi, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel laos, 1 grote gesnipperde ui, 2 blaadjes daun salam (laurier), beetje suiker, 3 dl water, 2 eetlepels santenmix, 2 eetlepels sojaolie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124520
Homepage ID
10727
Smaak
P
Teller
219
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht