Bereidingswijze
bedek de bodem van de schaal met lange vingers. schil de sinasappel dik af, en snijd de partjes tussen de vliezen uit en halveer ze, vang bij deze handeling wel het sap op. vermeng 2 eetl. cointreau met sinasappelsap en limoen of citroensap.
sprenkel het over de lange vingers. klop in een kom eiwit en 1 eetl. suiker stijf op. leg in de mengkom van de foodproccesor de in stukken verdeelde kaas, voeg de creme fraiche, de rest van de suiker, vanillesuiker en 1 eetl.cointreau toe.deze mengsel laten draaien tot het een smeuig geheel wordt.
spatel eerst het eiwit en daarna de sinasappelstukjes luchtig erdoor.
schep alles op de lange vingers, strijk het glad af en strooi door een zeefje, cacaopoeder erover.
plaats de schaal, afgedekt met plasticfolie, ten minste 2 uur in de koelkast.
sprenkel het over de lange vingers. klop in een kom eiwit en 1 eetl. suiker stijf op. leg in de mengkom van de foodproccesor de in stukken verdeelde kaas, voeg de creme fraiche, de rest van de suiker, vanillesuiker en 1 eetl.cointreau toe.deze mengsel laten draaien tot het een smeuig geheel wordt.
spatel eerst het eiwit en daarna de sinasappelstukjes luchtig erdoor.
schep alles op de lange vingers, strijk het glad af en strooi door een zeefje, cacaopoeder erover.
plaats de schaal, afgedekt met plasticfolie, ten minste 2 uur in de koelkast.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
ca. 8 lange vingers, 1 sinasappel, 3 eetl.cointreau, 2 eetl. sinasappelsap (gezeefd), 1 theel. limoen of citroensap (gezeefd), 1 eiwit, 2 eetl. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr. verse roomkaas ( b.v. mon chou, op kamertemp.), 2 eetl. creme fraiche, 2 theel. cacaopoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
(het liefst) een rechthoekige glazen schaal,
foodproccesor, spatel, zeefje, plasticfolie.
foodproccesor, spatel, zeefje, plasticfolie.
Leuke tips
dien het nagerecht in de schaal op
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124210
Homepage ID
9412
Smaak
N
Teller
926
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht