Bereidingswijze
Afwerking.
Vul een papieren spuitzakje met gesmolten chocolade en spuit op het taartje
vertikal en diagonale lijnen, zodat een ruitvorm ontstaat.Klop de slagroom met het kaneelpoeder (en suiker naar smaak)
stijf en spuit met een spuitzak met gekarteld mondstuk (doorsnede 1/2 cm) kleine
rozetjes langs de rand en een grote in het midden.Je kunt deze taart rustig een of twee dagen vooraf maken, maar dan moet je de
slagroom wel pas kort voor serveren erop doen (evt. een paar uur, maar dan slagroom versteviger gebruiken).
Vul een papieren spuitzakje met gesmolten chocolade en spuit op het taartje
vertikal en diagonale lijnen, zodat een ruitvorm ontstaat.Klop de slagroom met het kaneelpoeder (en suiker naar smaak)
stijf en spuit met een spuitzak met gekarteld mondstuk (doorsnede 1/2 cm) kleine
rozetjes langs de rand en een grote in het midden.Je kunt deze taart rustig een of twee dagen vooraf maken, maar dan moet je de
slagroom wel pas kort voor serveren erop doen (evt. een paar uur, maar dan slagroom versteviger gebruiken).
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk nagerecht met een volle chocoladesmaak
Ingrediƫnten
Bodem:
225 g pure chocola
2,5 eetlepel plantaardige olie
Vulling:
1 dl slagroom
14 g poeder- of bladgelatine
350 g kwark
150 g vloeibare bijenhoning
1 dl melk
Afwerking
1 dl slagroom
1 theelepel kaneelpoeder
50 g pure chocolade
225 g pure chocola
2,5 eetlepel plantaardige olie
Vulling:
1 dl slagroom
14 g poeder- of bladgelatine
350 g kwark
150 g vloeibare bijenhoning
1 dl melk
Afwerking
1 dl slagroom
1 theelepel kaneelpoeder
50 g pure chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm, doorsnede 18 - 20 cm, 4 cm hoog
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124149
Homepage ID
1584
Smaak
Z
Teller
458
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bodem maken:
Bekleed de iets vochtig gemaakte taartbodem aan de binnenkant met aluminiumfolie. Doe dit zo glad mogelijk en zonder scheurtjes of
oneffenheden.Breek de chocolade boveneen roestvrijstalen kom of glazen schaal in
stukjes (of maal het in de keukenmachine!) en voeg de olie toe.Verwarm dit au bain marie in een pan met zacht kokend water. Neem de pan
van de warmtebron, laat de chocolade al roerend smelten en daarna buiten het
warmtebad enkele minuten afkoelen.
Giet de chocola in de vorm en draai die voorzichtig rond, zodat de hele
binnenkant emet eendunne laag chocolade wordt bedekt. Houd de vorm iets schuin en laat de overtollige chocolade er bovend de schaal uitlopen. Laat de chocolade minstens 10 minuten in de koelkast afkoelen. Giet de nog vloeibare, resterende chocola opnieuw in de vorm om een tweede chocoladelaag aan te brengen ter versteviging. Laat de vertollige chocola eruitlopen en zet de bodem minstens 2 uur in de koelkast. Verwijder daarna voorzichtig de taartvorm en de folie en zet de taart op een mooi bord.
Vulling bereiden
Klop de slagroom bijna stijf.
Week de gelatine.
Roer de kwark en de honing door elkaar.
Kook de melk, haal 't van 't vuur en meng de gelatine erdoorheen. Schenk de melk bij de kwark en laat het mengsel onder voortdurend roeren in ongeveer 15 minuten afkoelen.
Voeg de slagroom toe en meng alles met een spatel luchtig dooreen. Schep de schenkbare honingvulling in de chocoladebodem en zet het
taartje minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Bekleed de iets vochtig gemaakte taartbodem aan de binnenkant met aluminiumfolie. Doe dit zo glad mogelijk en zonder scheurtjes of
oneffenheden.Breek de chocolade boveneen roestvrijstalen kom of glazen schaal in
stukjes (of maal het in de keukenmachine!) en voeg de olie toe.Verwarm dit au bain marie in een pan met zacht kokend water. Neem de pan
van de warmtebron, laat de chocolade al roerend smelten en daarna buiten het
warmtebad enkele minuten afkoelen.
Giet de chocola in de vorm en draai die voorzichtig rond, zodat de hele
binnenkant emet eendunne laag chocolade wordt bedekt. Houd de vorm iets schuin en laat de overtollige chocolade er bovend de schaal uitlopen. Laat de chocolade minstens 10 minuten in de koelkast afkoelen. Giet de nog vloeibare, resterende chocola opnieuw in de vorm om een tweede chocoladelaag aan te brengen ter versteviging. Laat de vertollige chocola eruitlopen en zet de bodem minstens 2 uur in de koelkast. Verwijder daarna voorzichtig de taartvorm en de folie en zet de taart op een mooi bord.
Vulling bereiden
Klop de slagroom bijna stijf.
Week de gelatine.
Roer de kwark en de honing door elkaar.
Kook de melk, haal 't van 't vuur en meng de gelatine erdoorheen. Schenk de melk bij de kwark en laat het mengsel onder voortdurend roeren in ongeveer 15 minuten afkoelen.
Voeg de slagroom toe en meng alles met een spatel luchtig dooreen. Schep de schenkbare honingvulling in de chocoladebodem en zet het
taartje minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht