Bereidingswijze
Maak de noga door de suiker beetje voor beetje te caramelliseren. Als alle suiker is gesmolten en ze de juiste kleur heeft voeg dan de gesmolten boter en de amandelschaafsel toe. Op een beboterd bakblik storten en laten afkoelen. Met een oude deegroller fijnrollen. Bewaren in een goed afsluitbaar blik daar de noga anders zacht wordt. Sla de eiwitten zo stijf mogelijk op met de helft van de suiker en roer de rest van de suiker met de maizena op het laatste moment er onder door. Spuit op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat ronde plakjes van 7 cm. doorsnede. Bak ze bij 125 graden C. met de schuif open in 1.5 tot 2 uur gaar en droog. Zet de oven uit en laat ze met de deur open nadrogen. Neem ze van de bakplaten en bewaar op een droge plaats. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de poedersuiker stijf. Leg een plakje schuim op de werkbank. Spuit hierop een rozet geslagen room en leg hierop ondersteboven een tweede plakje schuim. Maskeer rondom en bovenop met geslagen room. Neem nu het gebakje tussen duim en wijsvinger en rol de zijkant nu door de gebroken noga. Spuit nu op de bovenzijde, waar de wijsvinger gezeten heeft, een grote rozet slagroom. Garneer met een chocoladegalette en een kers.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de zoetekouw.
Ingrediƫnten
6 eiwitten - 300 gram suiker - 50 gram maizena - vanillemerg - 5 dl. slagroom - 50 gram poedersuiker
Voor de noga:
500 gram basterdsuiker - 75 gram amandelschaafsel - 25 gram boter
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124136
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
563
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht