Bereidingswijze
Snij het rundsvlees in plakken van 2 centimeter op 3 en 1/2 centimeter dikte. Zout en peper ze. Pel de uien en snijdt ze in fijne plakjes van 3 centimeter: behoudt er 250 gr. van. Was de peper, snij in vier, verwijder de steel, de pitten en de witte draden. Snij elk vierde deel nogmaals in repen van 2 centimeter op 2 milimeter.
Laat boter smelten in een anti-aanplakpan van 24 centimeter. Laat de rundsplakjes 5 minuten bruin pakken, draai ze voortdurend om met een spadel. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze in een pan met deksel.
Leg de uien en de pepers in de kookpan en laat ze gedurende 3 minuten al roerend goudgeel aanstoven. Voeg er de 2 soorten paprikapoeders, zout, peper en suiker bij. Goed mengen en na een 30-tal seconden de room bijvoegen. Laat dit, onder gesloten deksel een 10-tal minuten op klein vuur verder garen.
Voeg er vervolgens het citroensap aan toe. Schil de bananen en snij ze in schijfjes van 3 milimeter dikte. Voeg ze een na een in de kookpan bij. Meng goed en leg daarna de rundslapjes terug in de kookpan. Laat dit terug een 5 minuten opwarmen op een klein vuur
Na deze vijf minuten zullen de bananenreepjes genoeg gekookt zijn.
Giet de inhoud van de kookpan in een schaal, bestrooi met het fijngehakte bieslook.
Laat boter smelten in een anti-aanplakpan van 24 centimeter. Laat de rundsplakjes 5 minuten bruin pakken, draai ze voortdurend om met een spadel. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze in een pan met deksel.
Leg de uien en de pepers in de kookpan en laat ze gedurende 3 minuten al roerend goudgeel aanstoven. Voeg er de 2 soorten paprikapoeders, zout, peper en suiker bij. Goed mengen en na een 30-tal seconden de room bijvoegen. Laat dit, onder gesloten deksel een 10-tal minuten op klein vuur verder garen.
Voeg er vervolgens het citroensap aan toe. Schil de bananen en snij ze in schijfjes van 3 milimeter dikte. Voeg ze een na een in de kookpan bij. Meng goed en leg daarna de rundslapjes terug in de kookpan. Laat dit terug een 5 minuten opwarmen op een klein vuur
Na deze vijf minuten zullen de bananenreepjes genoeg gekookt zijn.
Giet de inhoud van de kookpan in een schaal, bestrooi met het fijngehakte bieslook.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk hoofdgerecht, met rundvlees en banaan.
Ingrediƫnten
- Sterke paprika (1 koffielepel)
- Rundsvlees: ongeveer 1 kg.
- Citroensap: 2 koffielepels
- Groene bananen: 5 (150 gr/stuk)
- Fijngesneden bieslook: 1,5 soeplepel
- Uien: 300 gr.
- Suiker: 2 snuifjes
- Rode peper: 1
- Boter: 50 gr.
- Room: 1/4 liter
- Zout, peper
- Zachte paprika: 2 soeplepels
- Rundsvlees: ongeveer 1 kg.
- Citroensap: 2 koffielepels
- Groene bananen: 5 (150 gr/stuk)
- Fijngesneden bieslook: 1,5 soeplepel
- Uien: 300 gr.
- Suiker: 2 snuifjes
- Rode peper: 1
- Boter: 50 gr.
- Room: 1/4 liter
- Zout, peper
- Zachte paprika: 2 soeplepels
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124118
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
98
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht