roggebrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 19:56
Bereidingswijze
Maak een gistdeeg. Sla het op de werkbank tot het elastisch is en bol het op. Laat het afgedekt op een lauwwarme plaats minimaal 4 uur rijzen. Beter is het om overnacht te laten staan. Sla het gerezen deeg plat en sla het nog enkele malen op de werkbank. Verdeel het deeg in twee stukken, bol ze op leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt nogmaals 1 uur rijzen. Plaats de broden 15 minuten in een oven van 225 graden , temper dan de warmte tot 175 graden C. en bak de broden verder gaar in 45 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker bij snert.
Ingrediƫnten

500 gram roggemeel - 350 gram bloem - 3 eetlepels volkorenmeel - 3/4 eetlepel zout - 40 gram gist - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel yoghurt - 15 gram karwijzaad - 2.5 dl. lauw water

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124092
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
278
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia