Bereidingswijze
Na de week de bout braden. Snel aanbraden zorgt er voor dat de (cognac)smaak in de bout erg sterk is. Mocht je hier niet van houden kun je de bout zachtjes sudderen waardoor veel sappen naar buiten leggen en de alcahol vervliegt.
Vertel iets leuks over dit recept
Lamsbout geimpregneerd met cognac
Ingrediƫnten
Ingredieneten:
Lamsbout
Cognac
Sinasappelsap
Marinade:
rode wijn
olijfolie
zout peper
laurier
tijm
stukje gember
snufje cayenne
een muskaatnoot in stukken
beetje suiker
Lamsbout
Cognac
Sinasappelsap
Marinade:
rode wijn
olijfolie
zout peper
laurier
tijm
stukje gember
snufje cayenne
een muskaatnoot in stukken
beetje suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Speciaal geredschap : injectie spuit
Leuke tips
Serveren met de gebruikelijke aardappelpuree en wild groente
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124090
Homepage ID
5635
Smaak
N
Teller
823
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg de bout gedurende 1 week in de marinade. Twee maal daags omdraaien. Injecteer de eerste dag de lamsbout met een mengsel van cognac en sinasappelsap (50%/50%) Wees de eerste keer niet te zuinig met de cognag, dit zorgt oa voor het conserveren van de bout.
De rest van de dagen de bout blijven in jecteren met cognac sinasappelsap en het vocht van de marinade.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid