Frambozencharlotte

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 17:37
Bereidingswijze
voor de creme saus in een pannetje met een dikke bodem de eierdooiers, het ei en de gezeefde maizena en de suiker dik tot een shuimig geheel kloppen.
wat van de melk toevoegen en de creme al kloppend verwarmen.
steeds wat melk toevoegen en blijven kloppen. van het vuur af het merg opensnijden vanillestokje schrappen en toevoegen . de sus of warm serveren of helemaal af laten koelen.
de charlotte uit de koelkast halen. het folie open doenen de charlotte op een bord keren.
het folie helemaal verwijderen wat van de saus erover heen gieten
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
makkelijk te maken lekkere taart
Ingrediƫnten
48 lange vingers
1 dl melk
3 eetlepels frambozensiroop
250 gram frambozenjam
voor de creme:
2 eierdooiers
1 ei
3 eetlepels
suiker
3/4 l melk
1/2 vanillestokje
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
124088
Homepage ID
7843
Smaak
N
Teller
1012
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
voor de charlotte een pudding vorm of schaal met een doorsnede van 20cm met aluminiumfolie bekleden.
de lange vingers met een kwastje betrijken met een mengsel van melk en siroop.
een paar van de lange vingers zo snijden dat de bodem van de vorm er passend mee kan worden bedekt.
een deel van de vingers goed aangesloten tegen de rand van de vorm zetten.
wat van de frambozenjam op de bodem scheppen.
hierop de grofverkruimelde lange vingers scheppen.
weer wat jam en zo voort.
tot de vorm is gevuld.
tot slot een aantal lange vingers zo snijden dat de vorm er mee afgedekt kan worden.
het overgebleven folie over de lange vingers vouwen.
een plat bord omgekeerd op de vorm leggen en de charlotte een aantal uren in de koelkast zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ayra
Gelegenheid