Bereidingswijze
Vlees in stukjes snijden. Bestrooien met zout, peper en majoraan. In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Vlees in ca. 5 min. zachtjes meebakken. Intussen appel wassen. In smalle partjes snijden en klokhuis verwijderen. Aan vleesmengsel toevoegen en nog ca. 5 min. meebakken. In kommetje door elkaar roeren: appelsap, halvanaise, ketchup en peper. Met schuimspaan vlees, appel en ui uit de pan nemen. In schaal scheppen. Aan bakvet appelsapsausje toevoegen. Al roerende voorzichtig verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Over vleesmengsel schenken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk hoofdgerecht met maar 300 kcal.
Ingrediƫnten
200 gram varkensfilet
zout, peper
mespunt majoraan
1 eetl boter of dieet margarine
2 sjalotjes
1 zachtzure appel
1 dl appelsap
3 eetl halvanaise
1 eetl tomatenketchup
Leuke tips
Lekker met rode kool en aardappelpuree.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
124081
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
301
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht