Bereidingswijze
Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bestrooi ze met de amandelsnippers.
Bak ze vervolgens bruin en gaar in een matig warme oven van ca. 160 graden. Laat de koekjes afkoelen.
Bak ze vervolgens bruin en gaar in een matig warme oven van ca. 160 graden. Laat de koekjes afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 gram bloem
2,5 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker 75 gram amandelsnippers en een snufje zout.
2,5 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker 75 gram amandelsnippers en een snufje zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, deegkom, een zeef, speculaasplank of vormpjes.
Leuke tips
Heb je thuis een speculaasplank, dan kun je die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Heb je geen speculaasplank, dan kun je het deeg ook uitrollen en er koekjes uitsnijden met de hand of met vormpjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1100164
Homepage ID
1253833
Smaak
Z
Teller
6717
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden.
Daarna koude boter en de basterdsuiker toevoegen. Kneed het geheel tot een soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken.
Vergeet niet het aanrechtblad met meel te bestuiven.
Daarna koude boter en de basterdsuiker toevoegen. Kneed het geheel tot een soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken.
Vergeet niet het aanrechtblad met meel te bestuiven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid