Speculaasbrokken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/31/2004 - 21:29
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op150 tot 160 ?C
Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingredienten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.
Vertel iets leuks over dit recept
Een Sint-Nicolaas lekkernij.
Ingrediƫnten
  • 1/2 ei

  • 50 gram bakmeel

  • 50 gram bloem

  • 75 gram boter

  • 50 gram bruine suiker

  • 1/2 eetlepels speculaaskruiden

  • 1/2 theelepels zout

  • 2 eetlepels amandelen.

  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1099997
    Homepage ID
    1261658
    Smaak
    A
    Teller
    402
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    6
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    de_gebakkraam
    Gelegenheid