Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op150 tot 160 ?C
Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingredienten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.
Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingredienten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.
Vertel iets leuks over dit recept
Een Sint-Nicolaas lekkernij.
Ingrediƫnten
50 gram bakmeel
50 gram bloem
75 gram boter
50 gram bruine suiker
1/2 eetlepels speculaaskruiden
1/2 theelepels zout
2 eetlepels amandelen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1099997
Homepage ID
1261658
Smaak
A
Teller
402
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid