Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ?C
Kneed alle ingredienten behalve de melk goed door elkaar en doe er zoveel melk bij dat het beslag lekker soepel wordt. Wrijf een bakbplaat in met boter of magarine.
Maak van het deg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.
Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Kneed alle ingredienten behalve de melk goed door elkaar en doe er zoveel melk bij dat het beslag lekker soepel wordt. Wrijf een bakbplaat in met boter of magarine.
Maak van het deg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.
Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Een Sint- Nicolaas lekkernij.
Heel leuk om met de kinderen te maken.
Heel leuk om met de kinderen te maken.
Ingrediƫnten
125 gr bruine basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden
250 gr zelfrijzend bakmeel
? theel zout
4 eetl melk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1099554
Homepage ID
1261658
Smaak
A
Teller
307
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid