taai taai

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/20/2004 - 14:46
Bereidingswijze
verwarm de honing tot ie zacht en vloeibaar is en roer de stroop erdoor.
zeef de bloem en vermeng die met de kruiden en het bakpoeder,.
roer de afgekoelde honing erdoor en kneed het tot een stevig deeg .
rol dit op een ingevette bakplaat uit .
bak de taai taai in circa 25 minuten in een matig warme oven gaar .
laat afkoelen en snij het in stukjes of steek er vormpjes uit .

Ingrediƫnten
250 gram bloem
100 gram honing
1 theelepel schenkstroop
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
3 theelepels kaneel
1 theelepel anijs
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kruidnagel poeder
boter voor het invetten van de bakplaat
Hulpmiddelen & keukengerei
kom
zeef
deegroler
pannetje voor de honing
ingevette bakplaat
Leuke tips
heerlijk op sinterklaas avond met warme chocomelk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1098884
Homepage ID
1260642
Smaak
Z
Teller
1215
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 75 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
usagirl
Gelegenheid