Zoete banketletter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/29/2004 - 17:50
Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de citroen en rasp de schil. Verwarm de oven voor op 220?C(hetelucht 200?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het spijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar en laat ze ca. 1 cm overlappen. Druk de randen aan en rol met een deegroller de randen glad. Maak van het spijsmengsel een rol van ca. 60cm lang en leg deze op het bladerdeeg. Vouw het deeg rond de spijs. Druk de randen aan met een beetje water. Vorm van de rol letters, cijfers of een hartvorm en leg ze los met de naad naar beneden op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de letters midden in de oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
7 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 citroen, 400g amandelspijs(Baukje), 2 eieren, 2 eetlepels slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
  • druk voor het bakken wat amandelen in het deeg
  • versier de letters met een mooi lint
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1075714
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
495
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid