Sinterklazen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/02/2003 - 17:09
Bereidingswijze
Neem de deegbol uit de koelkast en laat het deeg 30 minuten bijkomen.
Verwarm een gewone
oven voor op 170 graden en een heteluchtoven op 160 graden.
Haal de bakplaat uit de oven
en vet deze dun in.
Bestrooi een grote houten plank met rijstebloem.
Leg de deegbol
erop.
Rol het deeg met een deegroller uit.
Maak het deeg steeds los met een
pannenkoekmes en keer het regelmatig.
Strooi er wat bloem over als het gaat plakken.

Rol het zo uit tot een zo vlak mogelijke deeglap met een dikte van 4-5 millimeter.

Controleer dat met een cocktailprikker: zet op 4-5 mm een streepje en prik door het deeg
heen: het streepje moet nog net zichtbaar zijn.
Afwerking: Leg de Sinterklaasmallen op
het deeg.
Snijd de deegfiguurtjes rondom de mallen uit.
Dat gaat gemakkelijk met een
pizzarolmes.
Verwijder de mallen.
Leg de deegfiguren op de bakplaat met tussenruimtes
van 2 centimeter.
Schuif de bakplaat middenin de voorverwarmde oven en bak de koeken gaar
in 30 minuten.
Neem de koeken met behulp van een bakspatel direct van de bakplaat en leg
ze op taartroosters.
Laat ze zo afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Maak je eigen Sinterklaas !
Ingrediƫnten
  • 100 gr. witte basterdsuiker
  • 1 eetl. speculaaskruiden of kaneel
  • 1 eetl. geraspte
    citroenschil
  • mespunt zout
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr. koude boter (of
    margarine)
  • 3 eetl. gezeefd citroensap
  • 2-3 eetl. bloem
  • Leuke tips
    De glazuren voor jouw Sinterklaas en Zwarte Piet, vindt je ook op mijn pagina.
    Eet smakelijk !
    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1063890
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    Z
    Teller
    800
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    4
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Maak vooraf de malletjes van Sinterklaas.
    Zeef de suiker boven een kom.
    Voeg de
    speculaaskruiden, het zout, de citroenschil en het zelfrijzend bakmeel toe en roer alles
    door elkaar.
    Leg het stuk boter in het meelmengsel.
    Snijd de boter met 2 messen in
    kleine stukjes.
    Voeg het citroensap toe en kneed het mengsel snel tot een glad en
    gelijkmatig deeg.
    Vorm van het deeg een bol, verpak de bol in vershoudfolie en leg de
    bol minstens een nacht in de koelkast.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid