Bereidingswijze
Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden
Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg
Leg het deeg in plasticfolie ? 30 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 160?C
Vermeng de noten en de honing
Verdeel het deeg in ? 25 stukjes
Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld amandelspijs) en vouw het deeg eromheen
Bak de pepernoten op de bakplaat ? 20 minuten in het midden van de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker
Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg
Leg het deeg in plasticfolie ? 30 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 160?C
Vermeng de noten en de honing
Verdeel het deeg in ? 25 stukjes
Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld amandelspijs) en vouw het deeg eromheen
Bak de pepernoten op de bakplaat ? 20 minuten in het midden van de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker
Ingrediƫnten
100 gr bloem
50 gr bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
1 eetlepel koekkruiden
50 gr boter
1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
1 eetlepel fijngehakte amandelen
1 eetlepel honing
3 eetlepels fijne tafelsuiker
Een met bakpapier beklede bakplaat
50 gr bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
1 eetlepel koekkruiden
50 gr boter
1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
1 eetlepel fijngehakte amandelen
1 eetlepel honing
3 eetlepels fijne tafelsuiker
Een met bakpapier beklede bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1063234
Homepage ID
1211473
Smaak
Z
Teller
897
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid