Zalmmousse-timbaaltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/23/2002 - 12:12
Bereidingswijze
Verhit de water en los hierin de gelatine op. Meng voorzichtig de tomatenpuree, zalmpuree en cognac door de slagroom en voeg de water met gelatine toe.
Vul kleine ringen of ijscoupes met een laag mousse, een laag rivierkreeftstaartjes en nog een laag mousse. Laat opstijven in de koelkast.
Stort de timbaaltjes op een bordje en garneer met zalmeitjes, rivierkreeftstaartjes, kaviaar en een sprietje bieslook.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 dl slagroom, 501 g rivierkreeftjes, 40 ml water, 2 blaadjes gelatine, 1 tl tomatenpuree, 100 g gerookte zalm, 10 cl cognac
Voor de garnering:
zalmeitjes, rivierkreeftstaartjes, surimi, kaviaar, bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, kleine ringen of ijscoupes, staafmixer
Leuke tips
Lekker met een glas champagne
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1013215
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
1289
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de slagroom, zonder suiker. Laat de blaadjes gelatine weken in water. Pureer de gerookte zalm. Maak de rivierkreeftjes schoon.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid