Bereidingswijze
Rol vervolgens het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven tafel of aanrecht tot een lap van 3 a 4 cm dikte. Steek hieruit rondjes met een middellijn van ca. 8 cm. Laat deze op een warme plaats nog 1/2 uurtje rijzen. Laat het frituurvet, warm maar niet heet worden. Bak de bollen gaar en lichtbruin in ongeveer 8 minuten. Snijd ze overlangs doormidden en vul ze met jam of banketbakkersroom.
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met banketbakkersroom of jam/gelei
10 stuks
10 stuks
Ingrediƫnten
250 gr bloem
40 gr basterdsuiker
2 eieren
15 gr gist
1/2 a 3/4 dl melk
60 gr boter of margarine
frituurvet
jam of bankerbakkersroom
suiker
kaneel
40 gr basterdsuiker
2 eieren
15 gr gist
1/2 a 3/4 dl melk
60 gr boter of margarine
frituurvet
jam of bankerbakkersroom
suiker
kaneel
Leuke tips
Strooi een mengsel van suuiker en kaneel over de Berliner bollen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1012936
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
14138
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de bloem met wat zout en de gezeefde basterdsuiker in een kom. Maak een kuiltje, breek hierin de eieren en schenk de gist, die met de lauwwarme melk is aangemaakt, erbij. Roer vanuit het midden met een houten lepel en neem steeds wat bloem van de zijkanten mee. Voeg de gesmolten en weer wat afgekoelde boter of margarine toe en roer deze goed erdoorheen. Kneed het deeg nog even met de handen, zodat een soepel geheel ontstaat. Zet de kom met het deeg in een teiltje vrij warm water en laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid