Appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/19/2002 - 14:32
Bereidingswijze
In frituurpan olie verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt.
Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden.
Met 4 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren,
halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit pan nemen en
in vergiet laten uitlekken.

Vertel iets leuks over dit recept
Appelbeignets met pils

20 stuks
Ingrediƫnten
6 eetlepels witte basterdsuiker

2 eetlepels kaneelpoeder

5 appels (Goudreinetten)

1 ei

250 gr zelfrijzend bakmeel

zout

flesje pils

frituurolie

poedersuiker

Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor, schuimspaan, keukenpapier
Leuke tips
Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012824
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
63103
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
89
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Appels schillen.
Met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels elk in 4 plakken snijden.
Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout
zeven. in midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken.
Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Vergiet bekleden met keukenpapier.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recepten_van_omalidy
Gelegenheid