Bereidingswijze
De appelflappen op de bakplaat leggen.
In de oven (gas 2-3 ; hetelucht 180 C) in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
Laten afkoelen op een keukenrooster.
In de oven (gas 2-3 ; hetelucht 180 C) in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
Laten afkoelen op een keukenrooster.
Vertel iets leuks over dit recept
Bladerdeeg appelflappen uit de oven; geen luchtjes!!!
12 stuks
12 stuks
Ingrediƫnten
50 g suiker
2 el bloem
1 mespunt kaneel
1 mespunt nootmuskaat
12 plakjes diepvriesbladerdeeg
grote, lichtzure appel
1 el citroensap
2 el bloem
1 mespunt kaneel
1 mespunt nootmuskaat
12 plakjes diepvriesbladerdeeg
grote, lichtzure appel
1 el citroensap
Leuke tips
Variaties.
In plaats van met appel kunt u het bladerdeeg ook met peer vullen.
Een snelle variant maakt u door een jam naar keuze te gebruiken.
In plaats van met appel kunt u het bladerdeeg ook met peer vullen.
Een snelle variant maakt u door een jam naar keuze te gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1012822
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
15368
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De suiker, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal doen en goed door elkaar mengen.
De bevroren bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien.
De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.
De partjes grof raspen.
Mengen met het citroensap en aan het bloem-suikermengsel toevoegen.
Goed mengen.
De oven voorverwarmen op 180 C.
Een bakplaat met bakpapier bedekken.
1 eetl. appelvulling op het midden van ieder plakje leggen.
De randen bestrijken met een beetje water.
Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken.
De bevroren bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien.
De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.
De partjes grof raspen.
Mengen met het citroensap en aan het bloem-suikermengsel toevoegen.
Goed mengen.
De oven voorverwarmen op 180 C.
Een bakplaat met bakpapier bedekken.
1 eetl. appelvulling op het midden van ieder plakje leggen.
De randen bestrijken met een beetje water.
Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid